Toon website >
 • Informatie

  Kunstencentrum Waalwijk
  Irenestraat 3
  5141 GJ Waalwijk
  T 0416 56 16 16
  info@kunstencentrumwaalwijk.nl

  Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag:
  9.00-21.00 uur

  Muzieklocatie Waspik
  Den Bolder
  Schoolstraat 19
  5165 TR Waspik

Waarom zou je aan de slag gaan bij Kunstencentrum Waalwijk?

Kunstencentrum Waalwijk (KCW) biedt kunsteducatie aan alle leeftijden en dat doen we omdat wij vinden dat iedereen daar recht op heeft. Ten eerste heeft kunsteducatie een positieve invloed op ieder mens. De artikelen hieronder zeggen daarover genoeg. Daarnaast is kunst gewoon hartstikke leuk en vormt het ieders persoonlijkheid. KCW wil de kwaliteit van kunsteducatie waarborgen door gebruik te maken van gediplomeerde docenten. Zij kijken goed naar de talenten van ieder individu zodat men die kan ontplooienom. 

Artikelen over Kunsteducatie

De welbekende "bespeel me" piano in openbare ruimte.
In dit artikel lees je waarom ze er staan.

Zingen maakt sterk
Download hier het artikel uit het Algemeen Dagblad 14-5-2016. 

Het beleven van kunst zet de hersenen van kinderen in beweging!
Bekijk dit inspirerende filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=DiEfCNzpYLE&feature=youtu.be

Muziek Maakt Slim!
Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Klik hier voor het hele artikel. 

Dansen Maakt Gelukkig!
Goed voor lijf en geest.
Dansen is gezond en maakt gelukkig. En iedereen kan het. Het gaat namelijk vooral om creatief bewegen. Met dansen train je verschillende spiergroepen en door het ritmisch bewegen maak je je hoofd leeg. Klik hier voor het hele artikel.

Effecten van Kunsteducatie - Art for Art's Sake? The Impact of Arts Education
Het OESO-Rapport gaat over de effecten van kunsteducatie op de vaardigheden die onze hedendaagse samenleving volgens de OESO nodig heeft. Verschillende onderzoeken bevestigen dat kunsteducatie inderdaad een positief effect heeft op deze zogenaamde vernieuwde vaardigen, maar het belangrijkste besluit van het rapport is dat de essentie van kunsteducatie draait om de kunst zelf.  Klik hier voor het hele artikel. 

Waarom ballet goed is voor je kind:
Er zijn veel jonge meiden die graag ballet doen. Nu blijkt het dus ook daadwerkelijk goed voor ze! Ze blijken er erg veel plezier te hebben, leren tegelijkertijd creatief te denken en maken kennis met het vrij zijn. Klik hier voor het hele artikel.

Waarom dramales zo goed is voor je kind:
Dramales is een prachtig middel om kinderen verbeeldingskracht bij te brengen, schrijft Gijs Scholten van Aschat. En dat voorkomt later veel ellende. Maar drama kan voor veel kinderen ook gewoon een heerlijke uitlaatklep zijn. ‘Je mag je emoties laten zien, je mag je laten gaan, want het is maar spel.’ Klik hier voor het hele artikel.

Filmpjes over de inzet van kunst in de samenleving
Op de websites van LKCA en CAL XL zijn twaalf (korte) filmpjes te vinden. Hierin komen leidinggevenden, projectleiders en bestuurders in allerlei vakgebieden aan het woord. Allemaal vertellen zij waarom zij zich hard maken voor kunst in de samenleving en wat de meerwaarde daarvan is voor hun werk en hun sector. http://www.cal-xl.nl/koplopers 

Mensen met ritmegevoel hebben een goed taalvermogen. 
Mensen met een goed gevoel voor ritme zijn zeer waarschijnlijk ook beter in het verwerken van taal, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Klik hier voor het hele artikel.