Toon website >
 • Informatie

  Kunstencentrum Waalwijk
  Irenestraat 3
  5141 GJ Waalwijk
  T 0416 56 16 16
  info@kunstencentrumwaalwijk.nl

  Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag:
  9.00-21.00 uur

  Muzieklocatie Waspik
  Den Bolder
  Schoolstraat 19
  5165 TR Waspik

Primair Onderwijs

Elk jaar volgen meer dan 3.000 kinderen uit het basisonderwijs een of meer schoolprojecten van Kunstencentrum Waalwijk. Docenten van het Kunstencentrum gaan naar de scholen toe, of de kinderen komen naar het kunstencentrum. Het is afhankelijk van het project en de faciliteiten die nodig zijn.

2 voorbeeldprojecten
- Kerstvoorstelling BS Pieter Wijten. In samenwerking met Kunstencentrum Waalwijk heeft BS Pieter Wijten een gevarieerde kerstvoorstelling gemaakt met hun leerlingen. 

- 'Het Kleinste Stukje Speelgoed' is een muzikaal project waarbij kinderen spelenderwijs muziekinstrumenten leren kennen. Dit door middel van een interactief Sinterklaasverhaal. Hieronder vind je een filmpje.

Projecten op maat
Naast een aantal vaste projecten, zoals jaarlijks in oktober op het thema van de kinderboekenweek, verzorgt het Kunstencentrum meestal projecten op maat. Meestal is dit in het kader van een schoolfeest, een themaweek, of een verdiepingsonderwerp. 

Leskisten
Ook beschikt Kunstencentrum Waalwijk over speciale leskisten met kant-en-klaar lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Er zijn leskisten voor muziek, dans, theater en beeldende lessen. Leerkrachten kunnen zelf aan de gang met de leskisten aan de hand van korte handleidingen met lestips, etc. Bent u als school geïnteresseerd in bijvoorbeeld de leskist Romeinen of Middeleeuwen, neem dan contact op.

Contact
Mail naar s.vreeburg@kunstencentrumwaalwijk.nl

Cultuursubsidies
Zou jouw school graag een kunst- of cultuuractiviteit willen doen, maar missen de financiële middelen? Buig je dan eens over onze cultuursubsidies. Informatie daarover vind je onder "Actueel"